31 Ekim 2015 Cumartesi

Wattpad Kitaplığım

Selamlar :) 
Size Wattpad kütüphanemi açıyorum :)


Şu görmüş olduğunuz kitaplar şu an kütüphanemde :) 

Açık konuşmak gerekirse ben Wattpad'i sevmiyorum. Çok garip bir yer, yaş ortalaması küçük diyedir belki ama kavga aranan bir yer. Yeter ki bir kötü yorum yapın; ve bum! Birden kötü, emek takdir etmeyi bilmeyen, okuyucu olamamış kişi olarak nitelendiriliyorsunuz. Bu yüzden oralarda pek yorum yapma taraftarı değilim, okuyup geçiyorum. :) 
Listedekilerin çoğunu daha okuyamadım, bazılarının bu listeye nasıl girdiği hakkında dahi bir fikrim yok :D Ama ben size beğendiklerimi anlatmaya başlayayım :)

Yarı'm - gulusunusevsinler

Konusu için şu linki bırakayım: Tık Tık

Hikaye'ye kapaktaki Fawad Khan için başladım :D Adam çok harika, bu konuda bir anlaşalım :D Kitabın başları da güzeldi ama biraz sıkıcıydı, yazım ortalamaydı. Sonra yazar bu hikayeyle olgunlaştı ve gelişti. Son bölümlerde öyle içten, öyle güzel anlatıyor ki aşkı, sevgiyi, aile olmayı ben sürekli ağlıyorum.  Çok dokunaklı yazıyor. Başlarda da hikaye güzeldi, son dönem "sevişmeden aşk olmaz" furyasından uzaktı ama daha bir güzelleşti. Helin büyüdükçe aşkı da yazarın kalemi de büyüdü. Beni rahatsız eden tek nokta hala "volanlı elbisemi giydim, dökümlü gömleğimi giydim, D&G saatimi taktım" diyerek uzun uzun karakterlerin ne giydiğini anlatması. Bakın marka oluşunu demiyorum ama çok detaylı anlatıyor. Ben volanlı elbise ne demek bilmiyorum, gerçekten anlamıyorum o tip şeylerden haliyle okurken "O ne ya?" diyorum. Gereksiz yani :D



BİS-3 Yemezler Güzelim - Zelişçe

Konusu için Tık Tık
Valla seriye başlamış bulunduğum için okuyorum.Başlarda iyiydi ama şimdilerde iyice garip bir hal aldı. Fantastikimsi bir havası var. Daha nereye kadar okurum bilemiyorum.


Efsunlu Adamlar Kod Adı 1.88 - Merve Akıncı (mandalinagibi)

Konusu için Tık Tık
Merve Akıncı'nın kalemini bu hikayeyle oturttuğunu düşünüyorum. Yine içten, dokunaklı bir kalemi var. Yani siz o aşkı hissediyorsunuz. Karakterin kafası karıştığında ya da sevindiğinde siz de yapmacıksız şekilde bu duyguları görüyorsunuz. Bence hikayenin en güzel yönü de bu. Kitap, hikayeden daha farklı daha neşeli olacakmış, merakla bekliyorum :) Gerçi Mersin Fuarı'na gelirse imzalı alırım diye henüz almayacağım ama olsun :D Laf aramızda kapağı hiç beğenmedim :)


Bir Çocuk İçin - Busra_Dsena

Konusu için Tık Tık
Çok amatör bir hikaye. Zamanlar, konuşmalar karman çorman. Hödük adam, masum kız ikilisi. Ben Tellywood sever olunca kapağa bakarak başladım. Hikayedeki kız da tam bir Hint dizisi kızı, saf, dünyadan bi'haber, onu aşağılayan adama karşı koyamayan falan. Aman neyse işte, bölümler düzenli gelmiyor ama ben başlayınca bitirme takıntılı olduğumdan kütüphanemde :D


Son Şansım - Son'suz Düşler Serisi 2 - lyssanth

Konusu için Tık Tık
Son Çarem'e ben bayıldım. (Onu yorumlayacağım sonra) Bu hikaye de oradaki Nisan'ın hikayesi. Çok tatlış ve komik ilerliyor ve kitap olacak. Bölümler uzun aralıklarla geliyor. Kitap çıksa da okusak hemencecik diye çıldırıyorum :)


Şans İşi - Sağlam Ailesi Serisi 2 - Klişe Müdiresi

Konusu için Tık Tık
İlk hikaye Fotoğraf (Tık Tık) bence çok tatlıydı. Yani illa okunması gereken hikayeler değiller ancak, okuyunca yüzünüzde tebessüm bıraktıran türden. Bu kitap güzel gidiyordu ama nedense bölümler gelmez oldu. Beklemedeyiz. :D


Başına Buyruk - Klişe Müdiresi

Konusu için Tık Tık
Az evvel bahsettiğim Sağlam Ailesi'nin arkadaşlarının hikayesi. Ben bunu da çok seviyorum. Hanım kızımız pek dobra ve sevdiğini söylemekten çekinmeyen biri. Sevgililer diye 180 derece dönen, karakter değiştiren kişiler yok. Keşke bölümleri daha sık gelse.


Aydeniz Döngüsü - MissBollywood

Konusu için Tık Tık
Benim en sevdiğim Wattpad hikayelerinden. Kitap olacakmış, merakla bekliyorum :) İçten, samimi, akıcı bir dille yazılmış "İyi ki okudum ya" diye kafanızı rahatlatacak türden, için de gizem de, aşk da komedi de olan tatlış bir hikaye :)


Damat Serisi - PurpleBlover

Konusu için Tık Tık 1 Tık Tık 2
Anlatımını beğendiğim için okuduğum hikayelerden. Seviyorum, okuyorum. Ama burada da herkesin illa ki çift olması klişesi var o biraz gözüme batıyor. İlk hikaye tamamlandı. İkincisinde de onların kızları Sahra Azad'ın hikayesini okuyoruz. Bir göz atılabilir.



Tan Ateşi - Dogayldz

Konusu için Tık Tık
Ben Bir Bebek Daha'yı çok sevmiştim. (Yakında onun da yorumu gelir ;) ) Bu da oradaki Devrim'in hikayesi. Daha bir bölüm yayınlandı ama ben Büşra Doğa Yıldız'ın kalemini sevdim, güzel olacağından eminim. Erkek karakterin 22 yaşında şirketin genel müdürü olması dışında bir sıkıntım yok :D


Diğerlerini daha okuyamadım, ya yazarlarını beğenmiş, eklemişimdir, ya da konularını. Boş vaktimde göz atacağım. Şimdilik bu kadar, devamı gelir diye düşünüyorum.
Sevgiyle kalın :)



14 yorum:

  1. yaklaşık iki yıldır wattpad kullanıcısı olduğumdan mütevellit yazıyı görünce atladım ama hiç ortak okuduğumuz hikaye yok:)Tarihi kurgu sevmiyor musun hiç göremedim kütüphanede.Çok sevdiğin ve kesinlikle öneririrm dediğin bir hikaye var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tarihi kurgu pek sevmiyorum. Wattpad'de rastlamadım da sanırım öyle bir şeye. Ya bu Wattpad'i ilk açtığğımda okuyup beğendiğim hikayeler vardı ben ama arşivlemeyi keşfedemediğimden onları hep silmişim, şimdi de hatırlayamıyorum :( Sevdiklerim de kitap oldu çıktı :) Önerin varsa alabilirim :)

      Sil
    2. Asude'yi çok severim.Onun tarihi kurgularını çok seviyorum.Katilimi Beklerken var tarihi kurgu değil ama ben beğenmiştim.Wattpadde JenniferRoyce tarihi kurgu kraliçesidir bir de :)Ben de sevmezdim alıştırdılar vallahi.Şuanda judith'e sardım :)

      Sil
    3. Katilimi Beklerken'i Facebook'tayken okuyup beğenmiştim. Asude'yi sevmekle birlikte kendisini tarihi kurguda yeterli bulmuyorum. Hatta kitapları yarım bırakmaktan nefret eden biri olmama rağmen Beni Sev Diye'yi yarım bıraktım. :/ Jennifer Royce'un kitabı da var elimde ama sıra ona ne zaman gelir bilemedim :D

      Sil
    4. Ben Asude'yi çoğu yazardan oldukça iyi görüyorum ve tarihi kurgularını kaliteli buluyorum ya.Bu da benim bakış açım sanırım :) Jenny abla wattye fazla ya:)) Wattpad 2 yıl öncesine göre oldukça değiştiği için çoğu yazarın kaliteli hikayelerinin o sitede gölgede kalmasına üzülüyorum malesef...

      Sil
    5. Wattpad artık çocuk yuvası gibi. Yazdığı bölümde okuruna laf sokan mı dersin, bilmem kaç vote gelmeden yazmam diye trip atan mı dersin. Arada gerçekten kaliteli eserler varsa dahi kaçırıyoruz :( Bir de yayınevlerinin arka bahçesi gibi oldu, güzel bir hikaye olsun biz sonunu göremeden itap oluyor üstüne bir de 25 TL kitap etiketi basılıyor. Yazıktır ya.

      Sil
    6. Aynen oyle.Ya hic wattpadde yayinlamayip kitap yapsin yazar ya da hic yayinlamasin.Onceden gercekten hos vakit gecirebilecegim ve guzel kitaplar okuyacagim yer olan wattpad su anda ticari merkez durumumda.Bir de bazi yazarlarin magduru oynamasi yok mu cok gulduruyor beni ! Reklam icin bu kadar paralanma yahu diyesim var :))

      Sil
    7. Ya da wattpadde butun bolumleri yuklesin olacakti o *

      Sil
    8. Evet özel hayatını anlatan var. Ay bana ne yani! Ben okuyucuyum, hikayeni yazarsın beğendim beğenmedim derim resmen anlatıyor da anlatıyorlar :D Yazarlar da memnun durumdan kitabın sonunu merak eden alacak diğer türlü hiç satmayacağının farkındalar bence :D

      Sil
    9. Iyi de su mantigi oturtamiyorlar ben onun finalini wattyde okusam da desteklemek icin her turlu alirim alcak olsam.Benim bahsettigim ozel hayaini anlatmaktan ziyade ,bu tur elstirel dusunceye saldiriyor bazilari.Sacma geliyor zaten o yazarlari direk sessize aliyorum,kafam rahat ;)

      Sil
    10. Şimdi şöyle düşünüyorlar ve ne yazık ki haklılar. Bir öğrenci biriktirdiği parayla bir kitap alacaksa bunu destekle amacıyla yapmaz, gider merak ettiğini alır. İki iki daha dört yani bu. İnsanları boş yere merakta bırakmak onların ayıbı ama. Ben pek yorum yapmıyorum orada. Bir tanesinin hikayesine "Bu başka bir kitabın aynısı" dedim, bir de çok satan yabancı bir kitap yani, bilmeyen okur da 'kurgu yeteneği'ni övüyor. Vay efendim ben nasıl bunu der, emeğine saygısızlık edermişim? Bir de yaşı da büyükmüş yazarın. Millet içindeki ergeni orada tatmin ediyor ya. Özel hayatını anlatan da bölümün sonunda yazıyor, önemli sanıp okuyorsun saf gibi :(

      Sil
  2. Senin bahsettigin kisiyi biliyorum.Yahu sen sanal ortamdasin her soylenene inanma ! 15 yasindaki ergrn de yasim 25 diyebilir yani.Ben wattyde boyle kisilerin cok oldugunu dusunuyorum hatta gorutorum ya :) Beni bile wattpadden soguttular ya :( Wattydeki kaliteli hikayelerin cogunu cikaran Ephesus bana gore.Diger yayinevlerine gore bir kademe daha secici o yayinevi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok kitabı da çıkıyormuş yalan söylemesi mantıksız olur. Ama o imla bilgisiyle 10 yaşında çıksa şaşırmam :D Evet bir kademe daha seçici ama o da artık para edecek hikayeyi basma taraftarı. Son dönemde oradan aldığım bir kitap tam bir hayal kırıklığıydı. Kaleminin güçlü olmadığını düşündüğüm ancak yazdığı konular yüzünden çok satacak yazarları kattı bünyesine. Allah sonumuzu hayır etsin :D Wattpad'i bırakıp beklediğimiz serileri devam ettirsinler lütfen ya :D

      Sil