4 Haziran 2017 Pazar

Laviniapiaf - Haziranda Sevelim mi? - Kitap Yorumu




Sevgili dostlar! Anlatacağım şeyleri dinlemelisiniz. Çünkü yanlış sularda yüzen küçük bir balık gibi kendi yolumu bulmak için çırpınıp durduğum bu hikâye her ne kadar benim olsa da siz de kendinizden bir şeyler bulacaksınız.

Hayallerimin peşinden koşarken birileri geliyor mu diye arkama bakıp durduğum için tökezleyip düştüm. Dünyanın en manasız ikinci yaşam formu eski sevgilim kendini George Clooney zannettiği için bu düşüşümü güneş gözlüklerinin arkasından seyrederek yanımdan geçip gitti. Peki, ben ne yaptım? Oturduğum yerden bir mucize gerçekleşmesini beklemedim elbette. İşleri daha çok nasıl karıştırabilirsem işte tam olarak o kadar karıştırdım.

Bir de tüm bu olanlara anlam veremeyeceğim bir şekilde dahil olan bir adam var. Gözlerimin içine ruhunu akıtır gibi baktığı için kalbimin fırlayıp suratına çarpmasından endişe ettiğim bir adam.

Bir yaz ayında yaşadıklarıma şahit olurken topluluk içinde olmamanızı tavsiye ederim. Tepkilerinizi kontrol edemediğinizde insanlar size onlardan biri değilmişsiniz gibi bakıyorlar. Kendi kendime çok sık konuştuğum için başıma gelen bu durumu çok iyi biliyorum inanın.

Siz bu satırları okurken ben çok uzaklarda olmayacağım, çünkü hemen yanı başınızda elinizi tutan yakın arkadaşınızın ta kendisiyim!


Kategoriler: Edebiyat/Mizah

Katkıda bulununanlar

Editör: Buse Güler
Kapak Tasarım: Merve Polat
Katkıda Bulunan (İçerik): Kadriye Özcan Kaya

Kitap Özellikleri

Basım Tarihi: Mayıs 2017

Sayfa Sayısı: 288





Naif, tatlı, komik, sıcak, içten... Aranan aşk hikayesi bulundu!


Bunlar benim bu kitabı tanımlamamı istediklerinde söylediklerim. Her birinin de arkasındayım. Çok çok çok şeker bir kitap bu!

Ben hikayeyi Wattpad'de takip ediyordum, çok da sevmiştim. Kitap olacağını öğrenince daha da sevindim. Çünkü öyle duru bir anlatımı var ki, insan okuyunca mutlu oluyor; ben de herkes okusun istiyordum. 

Şiir Elem adındaki hafif çatlak, bolca tatlı hanım kızımız ünlü sevgilisinin kendisini aldattığını dergilerden öğrenince derhal onu unutmak için bir tatil planlıyor. O planlıyor da sevgili ailesi onu yalnız bırakmıyor, hooop ailecek anneannenin İzmir'deki yazlığına gidiyorlar. Şiir kızımız burada Ateş parçamızla tanışıyor. Onlar yokken anneannesigilin seralarının bakımıyla uğraşmış, adeta evin bir üyesi olmuş bu adama kendisinin bir sırrını keşfettiği için bir miktar uyuz oluyor önce. Ama sonra... Sonrası buralar hep aşk işte a dostlar!

Şiir kadar çatlak ama al içine sok karakterler pek bulunmuyor, ki benim çok sevdiğim bir türdür kendileri :D Kitabı bize Şiir anlatıyor, alıyor bizi karşısına "Bakın hemşireler benim hikayem böyle başladı..." diye. Bu nedenle kitabın anlatım dili şimdiki zaman. Pek sevmediğim bir zaman olsa da bu kitaba ve anlatımına yakıştığından çok üstünde durmuyorum. Şiir'in kendisinden daha çatlak (ya da daha mı akıllı?) iç sesiyle kitap şenleniyor. Bir insanın iç sesi kendisine bu kadar mı zıt olur? :D Kitap boyu Şiir'in kafasının içinde olduğumuzdan her şeyi onun gözüyle görüyoruz. Heyecanlanınca eli ayağına dolaşan, dili tutulmaz olan kızımız nasıl oluyorsa vuruluyor işte Ateş oğlana. Ateş de Ateş yalnız! Düşünceli, komik, adam gibi adam. İkisinin aşkı hem komik, hem naif, hem de çok romantik. Nasıl anlatırım bilemiyorum... Çok içten bir kitap. Hem ölesiye güldüğüm yerler var, hem "Allahım aşk beee" naraları attığım yerler var. Kitabı genelde Şiir anlatıyor ama birkaç yerde mikrofon Ateş'e de geçiyor. Her ikisinin gözünden de gördükçe daha da seviyoruz ikisini. Kitaptaki ana karakterler kadar yan karakterler de evlere şenlik. Abartı olmadan nevi şahsına münhasır karakterler okuyoruz. Hatta ben Şiir'in kızkardeşi Şirin'in hikayesini de okudum. O da çok eğlenceli, çok güzel bir hikaye. Dilerim o da kitap olur.

Ben çok çok severek okudum ve kessinlikle tavsiye ediyorum! Kapağının o minimalist ama kitabı yansıtan havasına hastayım zaten. Yazarı da listeme aldım, kalemini beğeniyorum. Naif, içten, eğlenceli bir anlatımla bizden karakterler yazıyor. Ben ilk kitabı olmasına rağmen kendisini kesinlikle bir amatör olarak görmediğimi belirtmek istiyorum. 



Seni kısıtlamak istemiyorum ama sana akvaryumdaki balık muamelesi yapmak istiyorum. Öylece bir köşede kal ve benden başka kimsecikler görmesin. Gerçekten kısıtlamak istemiyorum. -Şiir.

***

"Haziran sevmek için güzel bir aydı. Artık önümüz temmuz."
           ***
"Çirkin bir gelin olacağım ben." Omzumu hafifçe silkip üstümdeki gelinliğe aldırmadan beş yaşına dönüyorum. "Baksana gelin çiçeğim bile yok Ateş. Sahip çıkamadım bir çiçeğe. Biz evlenince senin çoraplarına da sahip çıkamam ben."


***"Sen iyi ki beni o gün gördün, kurtardın, hayatıma girdin. Hatta daha iyisi, sen iyi ki bu kasabaya gelip yerleştin.""Seni bulmak için geldim buraya. O elleri boyalı, saçları altın sarısı kızı bulmak için geçtim yolları. Çünkü sen benim rüyalarımın Şiir'isin."


***
"Seni unutmadım huysuz matmazel." Fısıltılı sesiyle bana ne yaptığını bilmeden devam ediyor. "Sadece bir anlık arkamı döndüm ve sen ortadan kayboldun. Sana geri dönmeme izin vermedin."Son söylediği cümle beni öyle etkiliyor ki al, bu kalbim, ben artık kendisiyle baş edemiyorum, deyip eline tutuşturmak istiyorum.


***
"Hep gidecekmiş gibi olan birisi nasıl hep kalacakmış gibi dizimin dibinde oturabiliyor aklım almıyor."


***
"Bana her istediğini yaptırabileceğini düşünüyorsan," diye keskin bir giriş yapıyor. Yutkunuyor ve devam ediyor. "Çok da yanılmıyorsun."


***
İçimdeki hesaplaşmadan bihaber olan yiğidim tekrar elimi tutup yola devam etmemizi sağlıyor. Yandan bir bakış atarak yüzüne bakıyorum. Nasıl da masum... Neler düşündüğümü bilse yine de elimi tutmaya devam eder miydi? Yoksa topuklayarak ilk uçakla ülke mi değiştirirdi? Önüme dönüp aynı anda hareket eden ayaklarımıza bakıyorum. Yüzüm tebessümümle tekrar aydınlanırken içimden bir ses beni bırakıp hiçbir yere gitmek istemeyeceğini söylüyor  ve o sesle karşılıklı beşlik çakıyoruz.

1 yorum:

  1. Bir yarışmaya katıldım önemli bir yayınevinin yarışması. Bu konuda sizde destek alabilir miyim? Beğenip beğenmediğinizi söylemeniz yeterli olur. Size ulaşabileceğim herhangi bir kontak adresi mevcut değil. Bu nedenle buraya yorum olarak yazıyorum. Mail adresini yoruma cevap şeklinde bırakırsan sevinirim.

    YanıtlaSil