2 Kasım 2015 Pazartesi

Zıt Kutuplar (Do Opposites Attract) - Kathryn Freeman Kitap Yorumu

 

Do Opposites Attract - Kathryn Freeman

Sınıf ayrılığı gibisi yoktur – ta ki ayrı taraflarda olana kadar.
Brianna Worthington güzelliğe, ayrıcalığa ve oldukça dolgun bir banka hesabına sahiptir. Şahit olduğu en büyük zorluğu ise televizyonda görmüştür. Yine de annesinin hayır kuruluşu Medic  SOS’un Güney Amerika’daki kasırga sonrası problemlerle nasıl ilgilendiğini görmesi için davet edildiğinde, Brianna’nın kendisi bile kabul edişine şaşırır.
Başhekim Mitch McBride’ın ise ihtiyacı olan son şey, patronun kızının işlere burnunu sokmasıdır. Şehrin diğer tarafından olan ve tüm hayatını uçlarda yaşayan adam güzel bir yüz uğruna işini kaybetme riskini alacak değildir.

Zıt kutuplar birleşir, ateşle barut yan yana gelir, peki Brianna ve Mitch birbirleri arasında bir köprü oluşturabilecek midir?

****




Merhabalar, bu tatlış kitap yorumuyla işte geldim buradayım :) Bir minnak not da ekleyeyim, kitap yakında benim çevirimle Agapi Yayınları etiketiyle çıkacak. Çoook heyecanlıyım!



Dün kitabı çevirirken bile, bir sonraki sayfaya hevesle geçmek istediğimi fark ettim. Yani ben bu kitabı çevirmesem de aynı heyecanla okurdum. Kitabımız zengin hanım kızımız Brianna'nın hayatına bir yön vermek amacıyla annesinin patronu olduğu hayır kurumunun yaptıklarını görmek için Güney Amerika'ya gitmesiyle başlıyor. Brianna özünde iyi bir kız, şımarık değil. Ama işte yerleşmiş bir takım halleri var. Güney Amerika'daki sığınmacı kampına götürdüğü hediyeleri okuyunca anlayacaksınız ne demek istediğimi ;) Brianna burada başhekim Mitch ile tanışıyor, Mitch sert, ağır bir duruşu olan azıcık da sinirli bir adam. Aman endişelenmeyin saçından tutup sürükleyeyim tipi hödük modellerden değil! Sadece "ben yalnızlığımı seviyorum bana pek bulaşma istersen" tipi bir sinir. Mitch şımarık, zengin kıza bakıcılık yapmak istemiyor ama Brianna diğer kitap karakterleri gibi pısıp oturacak bir kadın değil. Ve ikilimizin macerası böyle başlıyor.

Kitap bence farklı bir yapıda. Her denilene evet diyen düşüncesiz kadın karakter yok. Brianna çok güçlü, ne istediğini bilen ve istediği için savaşabilecek çok içten bir kadın. Ben mesela hayranım ona. Keşke ben de bu kadar olabilsem. Mitch ise başta aksi tavırlarıyla ama o işine aşık haliyle bizleri tavlıyor. Zaman zaman "Eh yettin ama Mitch bu kız daha ne yapsın?" demek istiyorsunuz ama Mitch'in her karşı çıkışımıza bir cevabı var. Durum onun için de zor. Hiçliğin ve yıkıntıların arasındaki kampta hayat kurtarması gerek ama karşısına güzeller güzeli bir kadın çıkıyor! Zavallım neye uğradığını şaşırdı! Sadece kamptaki halleri yok tabii ki. Kamptayken sınıf farkını unutmak kolay, orada her şey eşit. Ya eve, İngiltere'ye geri döndüklerinde? "Siz ayrı dünyaların insanısınız" diyen mi ararsınız, sevip de kavuşamamış kişilerin ara bozma planları mı dersiniz. Peki Mitch ve Brianna ne yapacak bunlar karşısında? Cevabı kitapta! :)
Kitabın devamı da ilgi çekici. Anlatım akıcı. Klişelerimiz tersine çevrilmiş durumda. Aşkı hissettiğimiz bir kitap. Ben çevirdiğim bir bölümü defalarca okudum, aynı anda hem gülmek hem ağlamak istedim. Güzel seviyor bebeklerim vesselam :)

Neyse şimdilik bu kadar diyeyim, ağzınıza bir parmak bal çalıp kaçayım :) Kitabın çıkmasına yakın alıntılarla da burada olmak istiyorum. Bekleyin derim! :)

2 yorum:

  1. Cevirdigin bu kitabi merakla bekliyorumm! Yakinda halledersin photoshoplari da,sikinti yapma benceee 😉

    YanıtlaSil