19 Ocak 2016 Salı

Çukurova Kitap Fuarı 2016

Selamlar! Fuar bittiiii! Güzeldi, eğlendik, kitaplar aldık; şimdi sıra yazmakta! 



Adana kitap fuarında Yabancı&İthaki&Müptela Yayınları stantında görevliydim. Bu işi nasıl aldığımı merak edenler: yayınevi ilan vermişti sosyal medyada orada verilen adrese mail yollayarak aldım :)

Öncelikle fuarda görevli olmak ve fuarı alıcı olarak gezmek çok başka iki şey. Biz fuarı cuma günü, kocaman kocaman kolileri taşıyarak, içlerini boşaltarak açtık. İlk 3 gün zaten bacaklarım deli gibi ağrıdı. Stanttan pek çıkamadık, gezemedik :/

Evet, fuarda indirimler azdı. Bu konuda herkese katılıyorum. Ama inanın satıcı olmak da zormuş. Karşımızdaki insan indirim isterken yapabileceğimiz bir şeyin olmaması gerçeği var çünkü. Bir de çocuklarına "Kitap alma" diye bağıran babalar, anneler vardı. Yapmayın böyle. Anlıyorum kitaplar pahalı ama çocuktan esirgenmemesi gereken tek şey kitap. O çocuk o stanttan boynu bükük ayrılınca ben yıkıldım. Yapmayın, yılda bir kez fuar oluyor bütçeniz el verdiğince kitaba yatırım yapın :) "Yeter ki okusun" diyen aileler de vardı mesela onları çok takdir ettim.

Stantta çalışırken de çok tatlı insanlarla tanıştım ya. Biri vardı mesela, ertesi hafta tekrar gelince bana selam vermeden geçmedi. Çok mutlu oldum.

Ben 3 yıldır Adana fuarına katılmıyordum ama denilene göre katılım geçen senelere göre azmış. Ben fuar tarihlerini suçluyorum. Zaten Ankara fuarıyla denk geldi imza günü çok yoktu. Küçük yayınevleri ikisine birden katılmayı karşılayamayınca okuyucuları eli boş döndü. Öğrencilerin sınav tarihlerine denk geldi. Memur kesim maaşı ayın 15'inde alınca ilk günler nakit sıkıntısı yaşandı falan. Organizatörlerin daha çok çalışması gerek.

Bizim stant harikaydı! O kadar güzel insanlarla tanıştım ve arkadaş oldum ki! Çok mutluyum. Kitaplarımdan daha çok sevdim kendilerini. Ki ben kitaplarımı gerrrrçekten çok seviyorum :D

Neyse lafı falan bırakıp kitaplara geleyim. Şu aşağıdakiler benim kitaplarım, 4 tanesi okuoku siparişi, diğerleri fuar hasılatı :D

İmzalı kitaplarım oldu. Gamze Aydeniz, Burcu Büyükyıldız, Merve Akıncı, Fatma Erdek, Asude, İpek Ongun, Kübra Nur, Aylin Ay gibi tatlı yazarlardan imza aldım :) Aslında o kitaplarla bir fotoğraf çeksem iyi olacakmış ama tabii şu an yazarken fark ettim o kısmı :D





Yabancı yayınları hasılatım budur :D Ben zaten Yabancı Yayınları'nın yayıncılık anlayışlarına bayılıyorum. Özenli bir yayınevi. Cadı Avcısı'nın cildi, Yağmurla Gelen Mutluluk'un tuvalimsi kapağı bunun örnekleri. Bizim stantta %25 indirim vardı. 


İthaki'lerim :) Locke Lamora'nın Yalanları okuoku siparişi. Diğerlerini stanttan aldım. Sudan Gelen 5 TL idi, diğerleri %25 indirimle satıldı. Centilmen Piç serisi elimde artık. İşlerim hafifleyince başlayacağım :D


Stantın Müptela kısmında durmuştum. Aşkı Seçtim ve Aylardan Aşk 5 TL'den sattığımız kitaplardan. Efsunlu Adamlar ve Şans Bizi Bulunca okuoku siparişi. Efsunlu Adamlar imzalı ;)


Ve DEX. %20 indirimliydi. Stanttaki arkadaşa Seçim serisinin ilk kitabını sorup onun beni yanıltmasıyla önce Elit'i almışım. Eve gelip fark edince battı balık yan gider diyerek serinin geri kalanını da almış oldum :D


Ben çok indirimli aldım bunları :D Ejder serisini arkadaşlarım çok övdü, ben de dayanamadım :D Ephesus çantaları ve güleç stant görevlileri ve tüm yazarlarını imzaya getirmesiyle bayağı iyiydi fuarda. Üstelik lise arkadaşımla da karşılaştık orada :D Genel indirimleri %30'du ama Ejder serisinin tanesi 10 TL idi.


Çevirmen kopyalarııııı :D Çirkin Ördek Yavrusu ve Aşk Nerede ise bana yayınevinin hediyesi :) Fiyatları çok iyiydi. Ciltliler 15 TL, ciltsizler 10 TL idi. Yazarlarını da imzaya getirdiler :)


İpek Ongun imzaya gelmişti, Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisinin 12. kitabını alıp imzalattım. Ama bende 11 yokmuş :( 
Koridor Yayınları'ndan Tatlı Ceza'yı 5 TL'ye aldım :)
Postiga stantındaki görevli bana Günahkar'ı hediye etti :D 
Gamze Aydeniz de ilk imza gününü Adana'da düzenledi. Eski Bollywood'culardanız biz, tabii ki nick'i MissBollywood olunca kaçırmadım onun kitabını :D
Şeytan'ın Stajyeri ise okuoku siparişi :) Ama Novella Dinamik'in de fiyatları iyiydi.


Fuar kitapları bu kadar. Uzuuuuun bir süre kitap almam sanırım. Ama fuar çok eğlenceliydi ya; umarım gelecek fuarlara da katılabilirim :)

3 yorum:

  1. O güleç Ephesus stand görevlisi ve aynı zamanda lise arkadaşı ben oluyorum değil mi :D Üşenmesem de bende bloga fuarı yazsam diyorum ama üşeniyorum. Bu arada senden fazla almışım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hihihiihi evet sizden Esra da çok güleçti :) Bizim maaşımız yok ki daha fazla alalım :D

      Sil
  2. Güle güle oku, baya kitap almışsın yerinde olmak için neler vermezdim :)) Cadı Avcısı kitap yorumunu da sabırsızlıkla bekliyoruum. Merak ettiğim bir kitap.

    YanıtlaSil